GOLONKA W PEPITKĘ | Z Widelcem Po Wrocławiu

GOLONKA W PEPITKĘ

Już niebawem otwarcie nowego lokalu na wrocławskim Psim Polu.

Golonka w Pepitkę to restauracja z przysmakami kuchni polskiej znana dzięki programowi „Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler”. Pierwszy lokal o tej nazwie od kilku lat działa w Ostrowie Wielkopolskim. Teraz właściciele postanowili otworzyć „filię” we Wrocławiu.

W menu restauracji znajdziemy przede wszystkim specjały kuchni polskiej takie jak: golonka, tatar, flaki, żurek czy policzki. Lokal ma w przyszłości również wypiekać swoje pieczywo uruchomić wedzarnię.

Za sterami Golonki w Pepitkę zasiądzie jako Szef Kuchni Krzysztof Matuszkiewicz – znany we Wrocławiu m.in. z udziału w programie Top Chef, czy prowadzeniu takich restauracji jak projekt Wieża czy Plastrami.

GOLONKA W PEPITKĘ – RESTAURACJA WIELKOPOLSKA
Wilanowska 17a

MENU: soon
FACEBOOK: soon
INSTAGRAM: soon


DATA OTWARCIA: listopad 2019
KUCHNIA: polska, wielkopolska


Marija Magdalena

Pierwsza Dama i Matka Przełożona Widelca. Panicznie boi się pomidorów (ale tylko surowych, suszone i pomidorówkę pożera, aż się jej uszy trzęsą). Miłośniczka domowego jedzenia (córka Matki Teresy od Pierogów - pochodzenie zobowiązuje) oraz posiłków na świeżym powietrzu - stąd jej zamiłowanie do pikników i foodtrucków. Nie cierpi jeść w samotności, więc w jej Widelcowych Wyprawach często towarzyszą jej najbliżsi przyjaciele :)

Może Ci się też spodobać...