PRZEFARMA | Z Widelcem Po Wrocławiu

PRZEFARMA

przefarma nowe restauracje we wrocławiu

Przefarma to koncept kulinarny, który powstał z pasji do zdrowej i ekologicznej żywności. Jest ona kolejnym etapem naszej wyjątkowej przygody z ekologią…
Wszystko zaczęło się w 2018 roku. Staliśmy się wówczas właścicielami XII – wiecznego młyna w miejscowości Dobra. Natychmiast zabraliśmy się do pracy i już w sierpniu tego samego roku otrzymujemy certyfikat ECO na nasze mąki, zdobywając stale rosnące grono wiernych odbiorców.
Wyznaczyliśmy sobie kolejny cel: własne gospodarstwo rolne. Chcieliśmy mieć pełną kontrolę nad jakością części produktów. Tak oto uruchomiliśmy niespełna 8 hektarowe gospodarstwo w miejscowości Mikoszów. To właśnie stamtąd  pod sztandarem Manufaktury Dobra przyjeżdżają do Przefarmy ekologiczne jaja zielononóżek  i doskonałe mleko od naszych krów rasy Simental. Szczycimy się tym, co już osiągnęliśmy i dopingujemy tym, dla których regionalne produkty są powodem do dumy. Z tego powodu znajdziecie w naszych daniach również produkty regionalne od naszych zaufanych i sprawdzonych dostawców.
Nasza karta menu jest oparta głównie o dania kuchni polskiej i regionalnej. W ofercie znajdziecie również wina rodzimej produkcji, słynne nalewki staropolskie oraz piwa kraftowe.
Już wkrótce będziecie mogli zakupić w Przefarmie wypiekany na miejscu chleb z naszych mąk. Idąc dalej, zaproponujemy Wam tworzone przez nas kiszonki, konfitury oraz inne przetwory.
Pragniemy na stałe zagościć na liście Waszych ulubionych restauracji wrocławskich, ponieważ wszystko to stworzyliśmy właśnie z myślą o Was.

(MATERIAŁY PRASOWE)

PRZEFARMA
Plac Grunwaldzki 59
(budynek Starter)

MENU: soon
FACEBOOK: KLIK!
INSTAGRAM: KLIK!


DATA OTWARCIA: 23 listopada 2019
KUCHNIA: polska, regionalna


Marija Magdalena

Pierwsza Dama i Matka Przełożona Widelca. Panicznie boi się pomidorów (ale tylko surowych, suszone i pomidorówkę pożera, aż się jej uszy trzęsą). Miłośniczka domowego jedzenia (córka Matki Teresy od Pierogów - pochodzenie zobowiązuje) oraz posiłków na świeżym powietrzu - stąd jej zamiłowanie do pikników i foodtrucków. Nie cierpi jeść w samotności, więc w jej Widelcowych Wyprawach często towarzyszą jej najbliżsi przyjaciele :)

Może Ci się też spodobać...